Koronavírus Fejérben

2020.11.17. 07:25

Vörösmarty Könyvtár: lehetséges a kölcsönzés

A Vörösmarty Mihály Könyvtár ugyan zárva van, de keddtől lehet kölcsönözni.

Bokros Judit

Egy jó könyv mindig hű barát, aki jótanácsot ad

Fotó: Fehér Gábor (FMH-Archív)

A bibliotéka honlapján olvasható, hogy a kényszerű zárvatartás ideje alatt is próbálnak néhány fontos szolgáltatást megtartani. Ilyen például az, hogy a központi épületből heti két alkalommal házhoz szállítják a kért dokumentumokat. Ennek is feltételei vannak, ez megtalálható a honlapon.

Ahogy az is, hogy mind­egyik könyvtárban átadják az előzetes, e-mailben vagy telefonon leadott igények alapján összekészített könyvcsomagot, így tehát lehetséges a kölcsönzés. Buriánné Tarró Edit igazgatótól megtudtuk: minden tagkönyvtárban és a központban is vállalkoztak munkatársak arra, hogy kiszolgálják az olvasók igényeit. A kért dokumentumok a bejáratnál vagy az ablakon keresztül vehetők át. A kint lévő könyveket azonban nem szeretnék visszavenni.

A kölcsönzési határidő automatikusan meghosszabbodik, senki nem kap a zárvatartás ideje alatt felszólítást.

Arról, melyik könyvtárban mikor vehetők át a könyvek, s minden fontos részletről a vmk.hu honlapon olvashatunk. Kölcsönözni csak érvényes tagsággal rendelkező olvasók tudnak, a zárás ideje alatt a tagságokat meghosszabbítják, új beiratkozásra, továbbá helyben használatra, fénymásolásra, nyomtatásra nincs lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában