Misszió

2020.11.04. 07:10

Úton a zene című programjával járt Soponyán a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Virágoskert, az élő zene szépségével. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar az Úton a zene című kamarakoncertjével a településen tájolt.

Hollósi Lászlóné, V. Varga József

Filharmonikus-koncert a közösségi házban

Fotó: Az iskola

A zene az ember számára létszükséglet. A Nemzeti Filharmonikusok edukációs programjának részeként az Úton a zene című kamarakoncert-sorozat célja, hogy felhívja a figyelmet: mennyire fontos az ember életében a zene, hiszen enélkül sosem létezett emberi kultúra. A hét elején a Zichy János Általános Iskola tanulóit kápráztatta el muzsikájával a Filharmonikusok kamarazenekara.

Filharmonikus-koncert a közösségi házban
Fotó: Az iskola

A koncert ismeretterjesztő jellegénél fogva alkalmasnak mutatkozott a gyerekek zenei ismereteinek bővítésére, de elsősorban olyan élményt nyújtott, amely felkeltheti bennük a komolyzene iránti érdeklődést, illetve a már zenélő gyerekeknek inspirációt adhat további tevékenységükhöz. Kodály Zoltán azt mondta: lehet zene nélkül élni, hiszen a sivatagon keresztül is vezet út, de ha megtehetjük, hogy egy virágoskertben menjünk, akkor miért ne azt választanánk. Ezt a virágoskertet mutatták meg a diákoknak a Filharmonikusok, megajándékozva őket az élő zene szépségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában