Az évad második felében három koncert várható

2020.10.08. 07:20

Nemzeti nagyjaink – Indul az Alba Regia Szimfonikus Zenekar hangversenysorozata

A napokban kezdődik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc Hangversenysorozata, amelynek a tervek szerint minden előadása kőszínházban valósul meg.

FMH

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar nemrég a Filharmónia bérletben adott koncertet a Vörösmarty Színházban, minden szükséges óvintézkedést betartva

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A zenekar közleményéből kiderül: Trianon 100. és Beethoven születésének 250. évfordulója apropóján 2020-ban nemzeti zenénkre és Beethovenre fókuszálnak. A 2020/2021-es évad első részében e két jubileum előtt tisztelegnek, az új esztendőben pedig sztárok és versenygyőztes leendő sztárok játszanak.

Az öt hangversenyen öt karmester áll majd az együttes élén. A programszerkesztés a Trianon-évforduló kapcsán kiváló alkalmat teremt arra, hogy minél több magyar zeneművet ismerjünk és szeressünk meg.

Az Emlékeink lenyomata című nyitó koncerten Doh­nányi, Farkas Ferenc, Liszt és Beethoven darabjai szólalnak meg, utóbbi kettő az estet dirigáló Dénes István hangszerelésében. Az előadás a Vörösmarty Színházban kap helyet, és ide tervezték a többi koncertet is.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar nemrég a Filharmónia bérletben adott koncertet a Vörösmarty Színházban, minden szükséges óvintézkedést betartva
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ennek kapcsán ifj. Major István, a zenekar igazgatója elmondta: nagy szimfonikus koncertekről van szó, amelyekhez megfelelő tér, akusztika kell. Ezt az évadot tehát úgy szervezték, ahogyan a korábbiakat, ám emellett természetesen ügyelnek az új járványügyi szabályok betartására.

A közönség novemberben Hí a haza címmel Erkel- és Kodály-parádét hallhat Boross Csilla és Szegedi Csaba szólójával. A karmester Medveczky Ádám. Az újévi hangverseny A császárváros fényei címet kapta, ekkor Hamar Zsolt vezényel. Februárban Vándor vagy, ember címmel egy Mozart-, Saint-Saëns- és Beethoven-programot összefoglaló estet rendeznek, amelyben a Kossuth-díjas Baráti Kristóf játszik szólót, s áll karmesterként is a zenekar élén.

Az évadzárón a versenygyőztes Hayoung Lee a szólista, a műsort a versenygyőztes Leonardo Sini dirigálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában