hazaérkezik az esemény

2020.09.13. 15:15

Nélkülözhetetlen táplálék – Nézők nélkül rendezik a Fülesbagoly Tehetségkutatót

A budapesti és a debreceni döntők után Martonvásáron gyűlnek össze a fiatal zenészek, hogy megmutassák magukat. A Fülesbagoly Tehetségkutatót a koronavírus-helyzet miatt közönség nélkül rendezik meg.

Kecskés Zoltán

A tavalyi martonvásári döntőben a Heedless Elegance zúzott a színpadon

Fotó: Csányi Krisztina

Érdekesség, hogy a seregszemlének először négy évvel ezelőtt éppen Martonvásár adott otthont, így kvázi hazaérkezik az esemény, amely azóta országos népszerűségre tett szert. A kifejezetten amatőr zenészeknek szóló versengés sok résztvevőt vonz műfajtól függetlenül. A program fő szervezője, Nagy Szabolcs küldetésének érzi a fiatal tehetségek felkutatását.

– Fontos, hogy egyengessük a következő generáció útját. Ha húsz év múlva már nem lesz mondjuk Tankcsapda, Quimby vagy a Kiscsillag, akkor is legyenek népszerű zenekarok. A tehetségkutató segít az együtteseknek, hogy nyilvánosságot kapjanak. A rendezvénysorozat legfontosabb üzenete: a zene nélkülözhetetlen táplálék mindenkinek!

A tavalyi martonvásári döntőben a Heedless Elegance zúzott a színpadon
Fotó: Csányi Krisztina

A tét óriási: a legjobbra impozáns nyeremények várnak.

– A martonvásári győztes produkció megkapja a Hangfoglaló program kétmillió forintos támogatását és a Hangszeresek Országos Szövetségének egymillió forintos hangszertámogatását, valamint felléphet három fesztiválon, sajtókampányt, rádiós jelenlétet és tévés zenélési lehetőséget is nyer amellett, hogy innen, ahogy a többi helyszínről is, bejut az Öröm a Zene nagydöntőjébe. Bár a járvány miatt közönség sajnos nem lesz az eseményen, de biztos vagyok benne, így is jó hangulatú döntő vár ránk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában