Mérsékelt érdeklődés

2020.08.25. 11:35

Megérződött a hétköznap az Alba Regia Fesztiválon

Idén a nem szokványos körülményekre tekintettel új helyszín, a Feketehegy-szárazréti Közösségi Központ adott otthont az Alba Regia Fesztiválnak augusztus 22. és 24. között.

Korondy Tamás

A Hász Eszter és kvintettje volt az első fellépő tegnap Fotó: PT / FMH

A járványügyi előírásoknak megfelelően tágas térben, biztonságos távolságtartás mellett szervezték meg az idei Alba Regia Fesztet, melynek utolsó, hétfői napja talán a legpesszimistább várakozásokat is alulmúlta. Szándékosan érkeztem meg bő fél órával a kezdés előtt, és kissé megdöbbenve tapasztaltam, hogy nagyjából tucatnyian lehetünk a helyszínen (az első öt fellépővel, a három hangmérnökkel és velem együtt). Az első fellépő, a Hász Eszter Quintet éppen finomhangolt. A döbbent arckifejezés azonban nemcsak rajtam látszott, egy érdeklődő, Kisbán Irén ugyanúgy meg volt lepődve a kongó üresség láttán.

A Hász Eszter és kvintettje volt az első fellépő hétfőn Fotó: PT / FMH

– Megmondom őszintén, azt hittem, hogy nem lesz majd helyünk, mert olyan sokan lesznek ma is, mint hétvégén. Szeretem a dzsesszt, ezért jöttünk ki a férjemmel mindennap. Nagyon élveztük, tehetségesek ezek a fiatalok – mondta el lapunknak az idős hölgy, bal karjával a férjébe karolva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában