Varázsvilág ösztönös, fiatal művészektől

2020.06.24. 07:15

Üzenet címmel nyílt kiállítás a Velencei-tavi Galériában

Különleges, varázslatos rajzok, festmények kaptak helyet a gárdonyi Velencei-tavi Galériában. Igazi, szívből jövő, színekkel, élettel, vibrálással teli alkotások olyan gyerekektől, akik hátrányból indultak, de a művészet, a kreativitás meg­hozta a motivációjukat.

S. Töttő Rita

Mesebeli tárlat hátrányos helyzetű gyermekek munkája nyomán

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A képeken látható, mennyire. Mosolygó gyerekek, anyukák, apukák, légben úszó kis csapat, mesebeli nyulak és csillagok közt alvó hullámhajú emberek – csupa olyan alkotás, amelyek a gyerekek legszebb fantá­ziáiból bújtak elő. A képeken egy pontnyi fehér folt, annyi sincs. Ahogy az életüket, úgy a vásznat is kitölti egy varázslatos világ, amelynek egy szeletét most szívesen megmutatták a közönségnek.

Mesebeli tárlat hátrányos helyzetű gyermekek munkája nyomán
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az Igazgyöngy Alapítvány alapítója, L. Ritók Nóra ötlete és munkája nyomán valósulhatott meg ez a tárlat Gárdonyban, a Velencei-tavi Galériában. Hátrányos helyzetű gyermekek alkotásait láthatjuk: Nóra „olyan feladatokat talált ki, amelyek hamar sikerélményhez juttatták a gyerekeket, ami nyilván azzal járt, hogy jól érezték magukat az órákon, ezért már szívesen mentek a délutáni szakkörre is” – áll a tárlat rövid történetében. S noha a cél nem a művészképzés volt, mégis, láthatóan ott szunnyad minden gyerekben a kreativitás, csak fel kell ébreszteni. A Galéria izgalmas közeget biztosít ehhez a történethez, a varázslatos tárlat július 2-ig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában