Bács-Kiskun megyében

2020.06.13. 13:45

Különleges helyszíneken forgatott az előszállási Marton Pál – Nézze meg a klipet nálunk! (videó)

Az LM Balance és Pálinkás Bea „Csak megyek” című videoklipjéhez egészen Fejér megyéből érkezett segítség.

Elekes Gergő

Különleges helyszíneken forgatott a csapat

Fotó: Martonné B. Ilona

Marton Pál, vagy ahogy mindenki ismeri, Scrap elmondta, saját zenei karrierje is a klipben szereplő két fiatalember támogatásával indult el annak idején, 2010 előtt ők hárman Pósa Zsolttal („B-Can”) és Mizsei Ferenccel („Pcy”) egy formációt alkottak. Habár ő időközben elköltözött a csapatnak otthont adó Lajosmizséről, a kapcsolat fennmaradt, így nem is volt kérdéses, hogy Scrap fog felelni a videoklip elkészítéséért.

Hogy zajlott a forgatás? Kik segítettek a produkció létrejöttében?

– Kicsit nehezen indult a nap, de a jó társaságnak köszönhetően hamar belerázódtunk a feladatba. Sokat autóztunk, hiszen a helyszínek viszonylag távol helyezkednek el egymástól. Emiatt a nap végére mindannyian alaposan elfáradtunk, de összességében elmondható, hogy egy hosszú, mégis kellemes napot zárhattunk.

A klip Bács-Kiskun megyében készült, elsősorban Lajosmizse és vonzáskörzete területén, de akadt egy távolabbi helyszín is, ami nem más, mint a srácok életében nagy szerepet játszó, és korábban évekig sűrűn látogatott Duna-völgyi-csatorna hídja, mely Kunbábony határában található. Helyszínként szerepel még egy Lajosmizse peremén, Klábertelepen található méretes, íves tetőszerkezetű, elhagyatott épület, – melyre a többiek csak sóbányaként utaltak -, a szintén Lajosmizsén található Pusztatemplom romjai, valamint a városháza mögött lévő tó partja.

A zenei videóban LM Balance és Pálinkás Bea előadókon kívül többen is felbukkannak néhány pillanatra, köztük a dal szerzőinek családtagjai, akik közül szeretném külön megemlíteni Pcy kislányát, feleségét, valamint B-Can két lányát, hiszen nyilvánvalóan rengeteget adtak megjelenésükkel a videó eszmei értékéhez.

Különleges helyszíneken forgatott a csapat
Fotó: Martonné B. Ilona

Mekkora stábbal dolgoztál?

– Felvételek egyaránt készültek földön és a levegőben is, ezeket én készítettem, ugyanakkor az ötletek, helyszínek elsősorban a srácoktól (Pcy és B-Can) származtak. Mivel eredetileg is egy egyszerűbb dolgot szerettek volna, konkrét forgatókönyv nem készült, így ezzel sok munka nem volt.

Akadt-e valamilyen különleges helyzet, nehézség a forgatás során?

– Szerencsére minden rendben zajlott, habár az időjárás kissé változó volt aznap, különösebb akadályokba nem ütköztünk. A felvételek utómunkája viszont nem volt egyszerű a változó fényviszonyok miatt, amire a helyszíneken nem minden esetben volt elégséges a nálam lévő technika, és sajnos erre teljeskörű megoldást nem is találtam végül. Fogalmazhatunk úgy, hogy tanulságos forgatás volt.

Természetesen a drón is előkerült
Fotó: Martonné B. Ilona

Mennyi ideig tartottak a munkálatok?

– A forgatás nagyjából 7 óra alatt zajlott le, összesen körülbelül 2-2,5 órányi nyersanyag készült, végül ebből állt össze a kész videó. A korábban említett okok miatt sokat ültem a projekten, közben rengeteg kikerülhetetlen teendőm akadt, emiatt a forgatás dátumától számolva a 3. héten készült el a végleges verzió, de az utómunkával töltött aktív időt csak megsaccolni tudom. Ez megközelítőleg 3 napot vett igénybe.

Most pedig, hogy megismertük a kisfilm történetét, tekintsük meg magát az alkotást is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában