Koronavírus Fejérben

2020.05.08. 08:00

Közösségi oldalán mond mesét a jenői könyvtár

A koronavírus-járvány miatt a könyvtárak is zárva tartanak, de ez nem jelenti azt, hogy az érdeklődők könyvek és mesék nélkül maradnának a rendkívüli időszakban – tudta meg lapunk.

V. Varga József

Önkormányzati fenntartású intézményekben, így könyvtárban is van lehetőség nyári munkát vállalni

Fotó: Shutterstock

A jenői könyvtár közösségi oldalán minden este egy rövid történettel, mesével, dallal, verssel kedveskednek az olvasóknak, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A mesék, a történetek tolmácsolását az önkéntesek a saját otthonukban veszik fel, amelyet azután közzétesznek a Facebook-oldalon. Az ötletgazda Varga Roberta könyvtáros. Amint megtudtuk: a videók közlését május elsején kezdték, a sort Kerekes Ildikó polgármester nyitotta (Zelk Zoltán: A három nyúl).

A falánk tyúkocskáról Erdélyiné Szalai Gabriella mesélt; az anyáknak, a nagymamáknak Petneházi Dorina dalolt (Mester Tamás: Altass el), és Körmendi Gitta költő küldte el Anyák napi gondolatok című versét. A három pillangót Vörös Klára idézte meg; Fister Ferencné Mária népi mesemondó A koldus ember című mesét mondta el. Varga Roberta elmondta: folyamatosan várják az önkéntesek jelentkezését, akik szívesen tennék szebbé, kicsit meghittebbé mások mindennapjait ebben a nehéz időszakban. Jelentkezni nála lehet, valamint a [email protected] e-mail-címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában