Koronavírus Fejérben

2020.05.27. 07:15

Könyvek a teraszról – Rengetegen örültek a Vörösmarty Könyvtár újításának

Már a nyitás után néhány perccel sorra érkeztek az olvasók a Széna téri Tagkönyvtár teraszára. A kezdeményezés már az első héten nagyon népszerű volt.

Héjj Vivien

Könyvet kölcsönöz egy olvasó a Széna téri könyvtárból. Az elmúlt héten körülbelül harminc, kölcsönzésre irányuló kérés érkezett hozzájuk. A képen jobbra Komlósi József látható Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Mint már korábban megírtuk, május 19-étől a Vörösmarty Mihály Könyvtár két tagkönyvtárának terasza várja az olvasókat. Az előre leadott rendeléseket a tagkönyvtárak munkatársai összekészítik, azokat az épületek előtti teraszon vehetik át az olvasók, szigorúan szájmaszkban.

Ellátogattunk a Széna téri Tagkönyvtárhoz, hogy megtudjuk, mekkora sikere van a kezdeményezésnek. Nem kellett sokáig várnunk, hiszen a nyitás utáni pillanatokban máris sorra érkeztek az irodalomra szomjazók. Akadt olyan, aki csak vitt, míg más a kiolvasott példányok helyett kapta hóna alá a következő adagot.

Könyvet kölcsönöz egy olvasó a Széna téri könyvtárból. Az elmúlt héten körülbelül harminc, kölcsönzésre irányuló kérés érkezett hozzájuk. A képen jobbra Komlósi József látható
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Azokat az olvasóinkat, akiknél könyvek voltak, de nem használnak internetet, telefonon felhívtuk és tájékoztattuk erről a lehetőségről, így elsőként ők jöttek az előző héten. A visszahozott olvasmányok három napig „karanténba” kerülnek, csak utána tesszük vissza őket a helyükre. Az előzetesen igényelt könyveket összecsomagoljuk, így azokat egyeztetés alapján átvehetik az olvasók. Az elmúlt héten körülbelül 30 kérés érkezett hozzánk – tájékoztatta lapunkat Komlósi József, a tagkönyvtár vezetője. Mint megtudtuk, főleg a regények, folyóiratok iránt mutatkozik kiemelt érdeklődés, sokaknak hiányzik a könyvtár és ezzel együtt az olvasás lehetősége. Ezt a hiányt igyekszik a lehetőségekhez képest enyhíteni az intézmény, így előzetes telefonos vagy elektronikus igénylést követően a Széna téri és a Mészöly Géza utcai Tagkönyvtár kínálataiból válogathatnak az olvasók. Emellett Székesfehérvár területén a központi könyvtárból továbbra is házhoz szállítják a kért könyveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában