sikeres darab

2020.05.14. 08:00

Csehov és a hat nővér – Csütörtökön este ismét előadást sugároz a Vörösmarty Színház

Csütörtökön 19 órakor ismét egy korábbi sikeres előadását „sugározza” online a Vörösmarty Színház.

Majer Tamás

Tóth Ildikó (képünkön) Szász Júliával játszotta együtt Mását az online újranézhető 2016-os fehérvári Három nővérben Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

A teátrum közösségi oldalán egyébként még csütörtökön, fényes nappal bízvást elérhető a kedden 19 órától közreadott Herner Ferike faterja című előadás; az ígéretnek megfelelően minden online előadását 48 órán keresztül tartja kint a teátrum.

No, csütörtökön este Anton Pavlovics Csehov klasszikusa jön! Az előadás premierje 2016 őszén volt a Kozák András Stúdióban. Szikora János rendezése izgalmas játékot űzött a számokkal, erre fókuszálva is érdemes újranézni az előadást. A három nővért ugyanis hat színésznő testesítette meg, s nem azért, mert váltott szereposztásban játszották volna, mint egy körúti musicalt. A fehérvári társulati tagokhoz a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának azóta már végzett színész szakos hallgatói csatlakoztak. Tóth Ildikó és Szász Júlia volt Mása, Kiss Diána Magdolna és Cseke Lilla Csenge játszotta Olgát, Törőcsik Franciska és Kovács Panka alakította Irinát.

Tóth Ildikó (képünkön) Szász Júliával játszotta együtt Mását az online újranézhető 2016-os fehérvári Három nővérben
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Alapvetően osztoznak a szerepen, és aszerint, hogy a figura fejlődésének milyen stádiumában tartunk, jelenítődik meg a fiatal vagy idősebb ego. Vannak ritka helyzetek, és ezek mindig nagyon hangsúlyos pillanatok, amikor mindkettő együtt szerepel – nyilatkozta volt a rendező.

Mások mellett Gáspár Sándor, Sághy Tamás, Egyed Attila, Tűzkő Sándor, Varga Mária, Derzsi János is látható az előadásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában