a tánc világnapja

2020.04.28. 13:30

Rendhagyó fellépéssel készült az Alba Regia Táncegyüttes

Az Alba Regia Táncegyüttes nem akart teljesen lemondani arról, hogy megünnepelje a tánc világnapját. Így ők is a neten voltak jelen.

Bokros Judit

A néptánc is csak online érvényesülhetett

Fotó: FMH-archív

Régi szokás, hogy a különböző korcsoportba tartozó táncosok együtt lépnek föl egy gálaműsorban a tánc április 29-ei világnapjához közel eső időpontban. Idén sem lett volna ez másként, ha nem jön közbe a koronavírus-járvány. Így a 26-ára, a Vörösmarty Színházba tervezett fellépést le kellett mondani, ám ehelyett Majoros Róbert, az egyesület művészeti vezetője készített egy videós összeállítást az elmúlt két év legjobb koreográfiáiból. Ezt tették közzé vasárnap este, s a közönség most online élvezhette a szép néptáncokat.

A néptánc is csak online érvényesülhetett
Fotó: FMH-archív

Az Alba Regia Táncegyesület facebookos közösségi oldalán az elnök, Juhász Zsófia gondolatai is olvashatók, aki egyebek mellett úgy fogalmazott: ezúttal, rendhagyó módon a táncosok is nézőkké váltak, hiszen élőben nem táncolhattak. A taps is virtuálisan szólhatott nekik a bő háromnegyed órás műsor végén. A hozzászólásokból különben látszik, hogy többen követték, köszönték az előadást, amely egyébként azóta is elérhető az oldalon. A videóegyveleget nézve négy koreográfiával nosztalgiázhattunk, ezek között pedig egyéb kis videóetűdök, fotómontázsok is helyet kaptak. Az együttes mindeközben tovább készül arra, hogy amint lehet, élőben adják elő tervezett új műsorukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában