Koronavírus Fejérben

2020.04.23. 07:30

Nem maradtak költészet nélkül a versszerető lepsényiek

Az idei esztendő bizony rendhagyó év az életünkben. A koronavírus-járvány következtében mindent az emberi élet védelmének kell alárendelni, a szigorításokat, a korlátozásokat mindenkinek be kell tartani, s ez vonatkozik a kulturális és közművelődési intézményekre is.

Borsos György

Önkormányzati fenntartású intézményekben, így könyvtárban is van lehetőség nyári munkát vállalni

Fotó: Shutterstock

A Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár minden évben rangján kezeli költészet napi rendezvényét. Különlegessége, hogy mindig két részből áll: egyrészt felidézzük József Attila életét és költészetét, másrészt mindig lehetőséget teremtünk a helyi költők, versfaragók bemutatkozására is. Profi vendégeink is voltak már: Bezzeg János, Káliz Sajtos József, Horváth Bianka és Szabó Attila személyében. Most is így terveztük, de a járvány közbeszólt. Ekkor jött az ötlet, hogy versszerető olvasóink ne maradjanak költészet nélkül. Az online térbe vittük rendezvényünket, és Home Poetry névre kereszteltük. A programon bárki részt vehetett. A játék két részből állt: kilenc napon keresztül mindennap egy-egy rövidebb-hosszabb irodalmi ismertetőt, verset, életrajzot közöltünk az intézmény honlapján és közösségi oldalán. Ezt követően, április 11-e előtt pár nappal feltettünk ugyanerre a felületre egy kérdéssort, melyet online lehetett kitölteni. (Ha valaki figyelmesen olvasott, akár hibátlanul is ki lehetett tölteni a tesztet.) Több bátor vállalkozó is megmérette magát. A beérkezett szelvények között nem is egy telitalálat született. Maradtunk az internetes felületen, és élő adásban sorsoltuk ki a győztes versszeretőt a tíz, telitalálatos szelvény gazdái között. A Home Poetry online verseny győztese Süle Kitti lett – tájékoztatott Borsos György könyvtáros.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában