verses üzenet

2020.04.14. 07:20

Nem akármilyen versgyűjteményt kaptak a seregélyesi iskolások

A költészet napja, azaz április 11., József Attila születésnapja volt az egyik olyan jeles ünnep, amely az elmúlt évtizedekben soha nem maradt megemlékezés, program nélkül a Seregélyesi Baptista Általános Iskolában.

Tihanyi Tamás

Sajtos József iskolaigazgató

Fotó: Voros-Csuta Andrea

Az oktatási intézmény magyar szakos tanárai mindig gondoskodtak arról, hogy e napon versek sokasága hangozzék el az iskolában vagy a helyi művelődési ház színháztermében. Ez így lett volna idén is, azonban a kialakult helyzet miatt a hagyományos megemlékezésre, ünneplésre nem volt lehetőség.

Sajtos József igazgató úgy gondolta, a különleges helyzet rendhagyó megoldásokat követel, ezért szinte az utolsó pillanatban levelet írt száz kollégának, partnernek, barátnak szerte az országba. Ötvenen válaszoltak is, elküldték kedvenc versüket, és néhány sorral megindokolták választásukat.

Így született meg egy online módon, az iskola honlapján elérhető versgyűjtemény többek között Böjte Csaba testvér, Novák Péter és Szarvas József színművész, Földes László (Hobo) előadóművész, Simon M. Veronika festőművész, Dévai Nagy Kamilla énekesnő, valamint Tárnok Ákos zenész verses üzenetével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában