pályázatot írt ki az otthon tanuló gyerekek számára is

2020.04.06. 07:05

Alkotásra buzdítja a művészetkedvelőket és művészeket a móri MIKSZ

A művészet átsegíthet minket a krízisen.

Palocsai Jenő

Az ihlet bárhonnan érkezhet – még akkor is, ha nem hagyjuk el a lakást! Minderre tökéletes példa fotóriporterünk fenti, Magány című képe Fotó: Nagy Norbert

Fotó: NAGY NORBERT

Felhívással fordul a Móri Írók és Képzőművészek Szövetségének vezetője, Abonyi Ria a tagtársakhoz és valamennyi művészetkedvelőhöz. Ar­ra kéri a megszólítottakat, hogy miközben otthon vannak, használják ki, hogy több időt tölthetnek családi körben, és gondoljanak hálás szívvel azokra, akik az élvonalban vívják meg a harcaikat, de közben alkossanak is! Abonyi Ria elmondta: – Azon túl, hogy önkéntesként vagy maszkok varrásával segítjük környezetünket, ragadjunk mi is tollat, ecsetet, vésőt, tűt, vagy bármilyen kreatív eszközt, és tegyük kicsit szebbé a mindennapokat. Szeretnénk, ha ezeket a #maradjotthon alkotásokat elküldenék nekünk, a MIKSZ csapatának a [email protected] vagy a [email protected] email címre, hogy a közösségi oldalunkon mások örömét is szolgálhassák, kedvet adva a szabadidő míves eltöltéséhez. Ez nem zártkörű, szólítsuk meg barátainkat, ismerőseinket is, hogy minél több alkotás szülessen.

Az ihlet bárhonnan érkezhet – még akkor is, ha nem hagyjuk el a lakást! Minderre tökéletes példa fotóriporterünk, Magány című képe Fotó: Nagy Norbert

Ezzel párhuzamosan, mond­ja a vezető, a móri általános iskolák felső tagozatos diákjaihoz is felhívással fordulunk: „Ahová a szívem hazatér” címmel várjuk A4 formátumban rajzaikat, festményeiket valamint verseiket, írásaikat. A legjobbak bekerülnek az idei könyvünkbe, sőt kiállítást is rendezünk a pályamunkákból, melyeknek május tizedikéig kell beérkeznie hozzánk. Mi ezzel próbálunk segíteni, mert ezekben a nehéz pillanatokban mindannyiunknak szüksége van arra, hogy összetartsunk és segítsük egymást. Hiszem, hogy az életünk hamarosan újra vissza fog térni a régi kerékvágásba, és talán egy átértékelt, még szebb holnapra ébredhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában