Értékes műtárgyat csodálhatnak az érdeklődök

2020.03.10. 07:45

Ismét megnézhető a torinói lepel hiteles másolata Fehérváron

Ismét Székesfehérvárra érkezik a torinói lepel hiteles másolata. Az érdeklődők március 14-én és 15-én, szombaton és vasárnap a Krisztus Király-templomban láthatják az értékes műtárgyat.

V. Varga József

Két évvel ezelőtt a Krisztus Király-templomban Zemlényi János lelkipásztori munkatárs tartott érdekes előadást

Fotó: FMH-ARCHÍV

A római katolikus egyház egyik legértékesebb ereklyéje a torinói lepel, amelynek hiteles másolatát már több alkalommal láthatták az érdeklődők a Zsolt utcai templomban. A húsvét előtti időszakban idén ismét közszemlére teszik az értékes tárgyat, március

14-én és 15-én egész nap nyitott templomajtóval várják a látogatókat.

Két évvel ezelőtt a Krisztus Király-templomban Zemlényi János lelkipásztori munkatárs tartott érdekes előadást
Fotó: FMH-ARCHÍV

 

Szombaton 10 és 14 órai kezdettel ismerteti a lepel történetét Zemlényi János lelkipásztori munkatárs, 17 órakor keresztú tjárás, majd 18 órakor szentmise kezdődik Sillye Jenő és barátai közreműködésével. A nemzeti ünnepen, vasárnap 9 órakor szentmise lesz, 10 órától pedig ismét ismertetést tartanak a lepelről. Az alkalmakra csoportok jelentkezését is várják: a külön időpontért a 06-20-9527-521es telefonszámon lehet jelentkezni a szervezőknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában