Egy csoda szemtanúi

2020.02.04. 07:20

Művészetis kiállítás: megmutatták, mit tudnak a tópartisok

Megnyílt a Cica utca, s vele együtt a téli Tóparti tárlat!

Szanyi-Nagy Judit

Szűcs Eszter (b2) egy szakékészletet formázott meg – ezt tanulmányozza az alkotó és családja

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Előbbi egy kerámiaalkotás, utóbbi pedig az esemény, amely helyet és keretet adott a műnek, ugyanis február 3-án késő délután ismét benépesült a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium aulája. Ám a tér ezúttal elsősorban művészetis diákokkal, hozzátartozókkal, ismerősökkel telt meg, akik vagy kiállítóként vagy nézelődőként időztek egy-egy kreatív alkotás előtt.

Az egyik oldalon egy almás tál mellett fonott kalács köszönt vissza ránk rajz formájában, amott a Tóparti nevet formálták meg kerámiából, távolabb színes, mintás textiltervek és megelevenedett, „újrahasznosított” öltözetek, másutt plakáttervek, lemezborítók és dizájnelemek várták, várják befogadóikat.

– A tél közelgő távozása a Tópartiban egyben azt is jelenti: bemutatkoznak az öt művészeti évfolyam diákjai. Ilyenkor a legkülönlegesebb, legszínvonalasabb, legkreatívabb munkáikat mutatják meg a tanulók – köszöntötte az egyre gyarapodó jelenlévőket Vizi László Tamásné igazgató. – Ahogy körbenéztem, úgy éreztem, mind egy csoda szemtanúi vagyunk. Állítom: a kiállítás élménye akkor lesz maradandó, ha a tárlaton vannak olyan művek, amelyek számunkra is maradandó alkotások – tette hozzá az intézményvezető.

Szűcs Eszter (b2) egy szakékészletet formázott meg – ezt tanulmányozza az alkotó és családja
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A téli tárlatot Máder Barnabás porcelántervező művész nyitotta meg – egy prózával, szavalattal, fuvola- és zongorajátékkal tarkított összeállítást követően –, aki huszonhárom évvel ezelőtt még az aula soraiban ült tópartis diákként, ugyancsak a tárlat megnyitóján. Mára pedig nemzetközileg elismert művész lett belőle.

– Vegyétek komolyan minden kiállításotokat – biztatta a tehetségeket a művész –, hiszen itt már a végleges, elkészült műveiteket mutatjátok meg! S ezt a tárlatot is becsüljétek: az alkotásaitokat azok nézik most meg (a család, a barátok), akiknek a véleménye igazán fontos!

A kiállítás február 13-áig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában