VOKE

2020.02.04. 07:45

A fényképészek szemével – Fotóklubosok kiállítása nyílt meg Fehérváron

Három fehérvári fotóklub tagjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a VOKE Vörösmarty Közösségi Házban. Székesfehérvár szépségei köszönnek vissza a három hétig tartó tárlatra válogatott műveken.

S. Töttő Rita

Három fehérvári fotókör tagjainak alkotásai láthatóak

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Molnárné Gyöngyi, a VOKE Vörösmarty Művelődési Ház igazgatónője az ötletgazdája annak a tárlatnak, amelynek megnyitójára hétfőn délután került sor az intézményben.

A fotókiállítás azért is különleges, mert több székesfehérvári fotóklub összefogásával valósulhatott meg. Marton Ágota, a művelődési házban honos MÁV Fotókör vezetője érdeklődésünkre elmondta: rajtuk kívül a Fejér Megyei Művelődési Központban működő Fehérvár Fotóklub és az Öreghegyi Közösségi Házban tevékenykedő Főnix Fotóklub tagjai hoztak képeket a tárlatra, amely február 24-ig látogatható.

Három fehérvári fotókör tagjainak alkotásai láthatóak
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A klubok nagysága szerint válogatták be a képeket: a Főnixből három, a Fehérvár fotóklubból hetvenegy, a MÁV-tól pedig harminc kép érkezett. Székesfehérvár fedezhető fel a fotókon, ismert és kevésbé ismert szemszögből: érzékelhetően népszerű téma a hobbifotósok körében a kivilágított óriáskerék, a tükröződések és az utcarészletek, de dokumentálták a vasúti torony lebontását és persze a fényesen úszó tömegközlekedést is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában