Az apró bakonyi falu lelkének központjáért

2020.01.06. 07:10

Nagyszabású jótékonysági koncert volt Isztiméren

Harmadik alkalommal gyűjtenek adományokat, a cél minden alkalommal ugyanaz, a helyi katolikus templom és annak közvetlen környezetének javítása szépítése.

Palocsai Jenő

Megadták a módját a jótékonysági fellépésnek Fotó: Fehér Gábor

Fotó: gaborfeherphoto

Az önkormányzat és a plébánia hivatal szervezésében fellépett a zsúfolásig telt templomban Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes művész, valamint Tóka Szabolcs orgonaművész. A szólista és a zenész mellett a Fejér Megyei Szent György Kórház Kórusa is mindent elkövetett, hogy lélekemelő dalokkal töltsék meg a Szent Annának felajánlott katolikus templomot. Gömbösné Rostaházi Judit polgármester kérdésünkre elmondta, hogy az est bevételéből ezúttal a templom külső kerítését és belső padozatát újítják majd fel.

Megadták a módját a jótékonysági fellépésnek Fotó: Fehér Gábor

A település vezetője hozzátette: – Bár ez egy igazi, kiemelt, ünnepi alkalom volt, de ettől függetlenül egész évben várjuk az adományokat a kifejezetten erre a célra kihelyezett gyűjtőládába. Bízom abban, hogy az egész év olyan lélekemelő és sikeres lesz, mint amilyen ez az előadás volt. A befolyó összegek jó hatékonysággal épülnek be a templomba. Mint megtudtuk, korábban a harangokat működtető mechanika felújítása készült el közadakozásból, akkor több mint egymillió forintot tudtak erre költeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában