Gratulálunk!

2020.01.28. 07:25

Auth Ágnes díjat kapott

A Teleki Blanka Gimnáziumból a múlt tanév végén ment nyugdíjba Auth Ágnes ének-zene tanár, karnagy, akit a város korábban Pro Civitate díjjal jutalmazott.

ÖKK, BJ

Nem volt ok panaszra a meglepetésprodukció hallatán Fotó: Pesti Tamás

A sokak által szeretett pedagógust a hétvégén újabb kitüntetés érte, miután tanári munkája és karnagyi tevékenysége elismeréseként KÓTA-díjat vehetett át Budapesten, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében. A KÓTA a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége, amely a magyar kultúra napjához kapcsolódva ad át elismeréseket minden évben. Auth Ágnes az ének-zene tanítás, a komolyzenei nevelés során végzett négy évtizedes tevékenysége során a Teleki gimnáziumban működő vegyes kar mellett megalapította a lány- és a fiúkart. A sikerek mögött embersége, lelkesedése jelentett hajtóerőt diákjai számára. A díjhoz a székesfehérvári önkormányzat is gratulált a zeneszerető közönség és az egykori tanítványok nevében is.

Vezető képünk archív felvétel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában