Játsszunk együtt! 2.

2019.12.17. 08:00

Közös zenélés a Mits fiúkkal, már másodszor

Mits Péter gyermekei és unokája is zenél azon a kedves gyermeklemezen, amely most, a téli ünnepkör idején különösen aktuális.

Bokros Judit

Mits Péterék új lemezének jó része kötődik a téli ünnepkörhöz

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az első album még több mint tíz éve látott napvilágot, Játsszunk együtt! címmel. Ennek folytatása lett a Játsszunk együtt! 2., amely a székesfehérvári önkormányzat Lánczos–Szekfű-ösztöndíjának köszönhetően készülhetett el.

Mits Péter zenész – aki a Kodolányi János Egyetem adjunktusa – elmesélte: ezúttal három témakört – népdalok, illetve virágénekek, gyerekdalok, a téli ünnepkör dalai – ölel föl a lemez, amely stílusában a dzsesszes, rockos vonalat képviseli. Az ismertebb énekek mellett nagy újdonság az a szám, amelynek dallamát egyik fia, Mits Márton szaxofonos szerezte, a fehérvári Balajthy Ferenc költő pedig verset írt rá. A címe Égi játszókán, s ezzel kezdődik a lemez.

Az élő felvételre a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI-ben került sor, az utómunkálatokat a Kodolányi stúdiójában végezték, és a felvétel szándékosan nagyon életszerű.

Mits Péterék új lemezének jó része kötődik a téli ünnepkörhöz
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Ez tulajdonképpen egy Mits-lemez, mert a két nagyobb fiam, Marci és Gergely mellett Matyi fiam, valamint az unokám, Ábel is zenél rajta. A két kicsi ütőhangszerekkel szállt be – tette hozzá a zenész, aki énekel, gitározik és furulyázik. A kiadványról kiderül még, hogy a felvételen a Kodály-iskola 2. é osztálya mellett a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium 6. a osztályos tanulói is közreműködtek.

A Játsszunk együtt! 2. hamarosan eljut majd minden fehérvári óvodába és iskolába is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában