Ismert karácsonyi dalokkal kapcsolódhattunk be

2019.12.14. 07:05

Közös öröméneklés a Viktória Rehabilitációs Központban

Meghitt hangulatban telt a péntek délután a Viktória Rehabilitációs Központban.

Bokros Judit

A Primavera kórust Horányi Ottilia (jobbra) vezényelte, közben a közönséget is segítve Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

A Primavera kórus úgy döntött: újra közös öröméneklésre hívja a központ lakóit s más érdeklődőket. Korábban is volt már példa erre, ám tavaly elmaradt a szép alkalom. Pedig jól jön ilyenkor, advent idején egy kis elcsöndesedés, szívből jövő éneklés, amely a Viktóriában lakók, a közösséghez tartozók napját is szebbé teszi, s teljesebbé válhat általa a várakozás.

Így volt ez pénteken. Kezdés előtt a közönség soraiban ülők papírra nyomtatva megkapták a műsoron szereplő – egyébként nagyon ismert – közös karácsonyi dalokat. Először az Ó, gyönyörű szép… kezdetű hangzott el, s érzékelhető volt: tényleg nem csupán a kórus énekelt.

A Primavera kórust Horányi Ottilia (jobbra) vezényelte, közben a közönséget is segítve
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ezután a kóruson volt a sor, amely három Bárdos Lajos által feldolgozott éneket adott elő, majd ismét egy közös dal következett, utána német szerzők művei csendültek föl. Így, felváltva ment ez a későbbiekben is, Horányi Ottilia karnagy irányításával.

A családias körben töltött alkalom során egy kicsit a közönség is a kórus tagjának érezhette magát. A zene valóban mindenkié volt – hallgatóé, éneklőé egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában