A néptáncosok faluja

2019.12.19. 07:45

Kilencvenen léptek színpadra a karácsonyi műsorban Iszkaszentgyörgyön

A falu több nevezetésséggel büszkedhet. A kastély, a kiváló finn kapcsolatok mellett az itteni néptáncosokat is említeni kell.

B. Kiss László

20191215 Iszkaszentgyörgy, Kastély, iskolások karácsonyi néptánca. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hosszú évekig a kiváló táncpedagógus, Gula Miklós volt a lelke a népes iszkaszentgyörgyi néptáncegyüttesnek. A faluban a gyerekek már az óvodában megismerkednek az alapokkal, s a táncot sokan az itteni kastélyiskola diákjaiként, az intézmény falai között is folytatják. A nyolcadik után sem akasztják szögre a csizmát, vagy süllyesztik el a fiók mélyére a röpikét: középiskolásként, sőt fiatal felnőttként is járnak a próbákra.

Az együttesnek tagja egy olyan édesapa is, aki lányai példáján felbuzdulva csatlakozott a táncosokhoz. S habár nem rendelkezett „előképzettséggel”, hamarosan oszlopos tagja lett a társaságnak. Szeptembertől Gula Miklós mellett egy fiatal ember, Chifor Lénárd is részt vesz Iszkán a néptáncosok oktatásában. Így ezúttal már ketten készítették fel a népes csoport tagjait a hagyományos karácsonyi műsorra, amelynek keretében – telt ház előtt – mintegy kilencvenen léptek színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában