Alba Regia

2019.12.20. 15:10

Kiemelt minősítésű szimfonikus zenekar koncertezik Fehérváron

Kiemelt minősítésű zeneművészeti szervezetté válik 2020. január elsejétől a Székesfehérvár önkormányzata által alapított és fenntartott Alba Regia Szimfonikus Zenekar.

V. Varga József

A zenekar Fehérváron és Polgárdiban is koncertezik

Fotó: FMH

A több mint százéves múltra visszatekintő szervezet 2015 januárjától működik önálló intézményként, ehhez a szükséges költségvetési kereteket a város biztosítja. A zenekar a különböző korosztályoknak és a különböző műfajokat kedvelő zenebarátoknak összeállított programjaival magas színvonalon szolgálja a zeneszerető közönség igényeit.

A zenekar Fehérváron és Polgárdiban is koncertezik
Fotó: FMH

Az Alba Regia szimfonikusok Dubóczky Gergely vezényletével pénteken 19 óra 30-tól Fehérváron, a Szent Imre-templomban mutatják be Händel–Mozart: Messiás című oratóriumát. Közreműködik: Varga Viktória (szoprán), Bakos Kornélia (alt), Komáromi Márton (te- nor), Jekl László (basszus), az Alba Regia Vegyeskar (karnagy: Kneifel Imre), az Ars Oratoria Kamarakórus (karnagy: Pad Zoltán) és a Primavera Kórus (karnagy: Horányi Ottilia). A zenekar vasárnap 17 órától a polgárdi katolikus templomban ad karácsonyi koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában