Huszonkilenc művész alkotásai vehetők szemügyre

2019.11.09. 07:30

Feltárult a Téli tárlat a Pelikán Galériában

Pénteken késő délután megnyílt a hagyományos Téli tárlat a Szent István Király Múzeum Pelikán Galériájában.

Bokros Judit

Csizik Balázs (bal szélen) kedvcsináló megnyitót tartott. A háttérben és az előtérben a művek, illetve a művészek egy része Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

A Székesfehérvári Művészek Társaságának tagjai régóta külön készülnek a karácsonyi időszakra. A Téli tárlat alkalmával bemutatott műveik nem csupán megtekinthetők, hanem meg is vásárolhatók, együttesen pedig egy hangulatos kiállítást alkotnak.

Utóbbiról beszélt a megnyitón Csizik Balázs vizuális alkotóművész is, akiről kiderült, hogy immár ő is a társaság tagjait gyarapítja.

Mint fogalmazott: a bemutatott tárgyakat elnézve jól látható, aktuálisan mi foglalkoztatja a művészeket, így az összkép évről évre más.

Csizik Balázs (bal szélen) kedvcsináló megnyitót tartott. A háttérben és az előtérben a művek, illetve a művészek egy része
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nagy előnye a művésztársaság létének és e kiállítás létrejöttének, hogy az alkotók kritikai észrevétellel is élhetnek a másik munkája kapcsán, szóba elegyedhetnek egymással. Az anyag megtekintése után Csizik Balázs arra jutott, hogy az absztrakt látásmód az, amely minden műben fölfedezhető, egyébként pedig nagyon színes, változatos a tárlat.

Így is van, aki december 20-ig ellátogat a Pelikánba, az sok színes, ötletes és nem utolsósorban szép műben merülhet el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában