A megyéből és azon túlról is érkeztek

2019.11.25. 08:30

Amatőr néptáncosok ropták a Barátságban

Jó hangulatú minősítő versenynek és találkozónak adott otthont vasárnap a Művészetek Háza.

Bokros Judit

A zsűri és a közönség tizennégy csoport produkcióját láthatta

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az Alba Regia Táncegyesület és a Fejér Megyei Művelődési Központ szervezésében a Közép-Dunántúli Régió amatőr néptáncegyüttesei mutathatták meg magukat.

A Sirkenjáró, sarkonjáró…című találkozón délelőtt és délután összesen tizennégy csoport – Fehérvár mellett jöttek például Martonvásárról, Berhidáról, Várpalotáról, Mezőfalváról – lépett föl, ezek közül kettő kivételével mindenki kért minősítést.

A közönséget két ifjú hölgy közös éneklése után az Alba Regia Táncegyesület részéről Majoros Andor köszöntötte, aki elmondta: a kezdetben megyei hatáskörű, felnőtt­csoportokat megcélzó esemény a Csoóri Programnak köszönhetően bővülhetett régióssá.

A zsűri és a közönség tizennégy csoport produkcióját láthatta
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ezután bemutatta a zsűrit, a bírálókat, vagyis Zóka Éva Ágotát, Horváth Tibort, valamint Majoros Róbertet, majd kezdődhetett is a tánc, amely alatt – kíséretként – olykor élőzene szólt.

A résztvevők a nap végén arany, ezüst, bronz és kiemelt arany fokozatú minősítésekkel távozhattak, miután minden tudásukat beleadták a táncba, a közönség soraiban ülők pedig szép produkciókkal gazdagodhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában