fotográfiák

2019.10.09. 07:20

Közöttünk is élnek követendő példák – Balogh Lizi kiállítása örömet tud adni az embereknek

A Károlyi-kastély gyönyörűen karban tartott épületének pinceboltja alatt nyílt meg Balogh Lizi fotókiállítása, mely sok látogatót vonz.

Palocsai Jenő

Az elmúlt hétvégén nyílt meg a tárlat, melyhez a kastély és annak úrnője, Károlyi Angelica asszony biztosította a helyszínt. Az árkádos folyosó falára került a fotós hölgy 24 alkotása. Lizi azt nyilatkozta, mikor meglátta a kiállítás helyszínét, azonnal tudta, hogy sokkal többet is hozhatott volna.

Angelica asszony házigaz­dája volt csupán a rendezvény­nek, a Székesfehérvári Fotóklubot képviselő Posfai Attila nyitotta meg a tárlatot, és ismertette meg a látogatókkal Balogh Lizit és az általa készített képek születésének körülményeit. Posfai elmondta, hogy Lizi korábban zenélt, sportolt, táncolt, lovagolt. Egy súlyos betegség ezektől megfosztotta, de a lelkierejétől és a kitartásától nem.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy rátalált erre a kifejezési módra, mert így talán még több örömet tud adni az embereknek, mint a korábban felsorolt tevékenységekkel.

Az október 14-ig látogatható tárlaton olyan képeket láthat a közönség, melyek arról tanúskodnak, hogy nehézségei, küzdelmei ellenére Lizi rámosolyog a világra, és a természet általa fotózott szereplői visszamosolyognak rá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában