zongorakoncert

2019.09.21. 15:41

Színes billentyűk Júliával – Kristensen Júlia lépett fel a Nemzedékek Házában

Teltház előtt adott zongorakoncertet pénteken a biomérnök hallgató. Kristensen Júlia már az a generáció, amelyik a youtube világából nőtte ki magát és akinek Velencei-tavi közössége lett végül az első közönsége...

S. Töttő Rita

Fotó: Ódor Balázs

Színes billentyűk – ezt a címet adta első zongoraestjének Kristensen Júlia, aki pénteken este lépett fel a Nemzedékek Házában. Tény, hogy az előadó sokszínű tehetség, akit ezúttal Tóth István, Gárdony polgármestere is köszöntött a fellépésen.

Fotó: Ódor Balázs

De meséljen magáról Júlia, akit egyébként meglepett, milyen sokan voltak kíváncsiak zongoraelőadására. Azt mondja, élete egyik legsikeresebb napja volt ez.

Fotó: Ódor Balázs

- A zene kicsi korom óta elkísér – meséli. – Még általános iskolában kezdtem zongorázni, majd a saját dallamok kreálása és a kihívások kedvelése hamar előbújtak belőlem. Létrehoztam egy csatornát a youtube-on, ám oda először még csak a kutyámról kerültek fel videók... Majd egyszer csak valahonnét inspirációt merítettem, talán épp hallgattam valamit, leültem a zongorához, és megszületett az első darabom, pontosan 6 éve. Elképesztően megtetszett ez az irányvonal, és évek elteltével elhagytam a zeneiskolát, magántanárokat. Bohém vonalra léptem, és csak komponálás szándékával akartam a hangszerhez ülni, nem pedig kottából gyakorolni. Bővült is a tarsolyom a darabokkal, emellett festésbe is kezdtem, szintén nem hagyva teret tanítóknak és kontrollnak. Ezekhez pedig a versírás is jött...

Fotó: Ódor Balázs

A mostani első zongoraestjére Júlia tizenegy darabját és hét versét hozta el. – Ha valaki nekem azt mondta volna 2-3 éve, hogy nekem ebből a „youtube-ra zenélésből” valaha teltházas zongoraestem lesz, valószínűleg nem hittem volna el – csodálkozik még most is a gárdonyi lány a saját sikerén. Pedig így lett. De valahol Júlia mégsem olyan bohém, derül ki:

Fotó: Ódor Balázs

- A művészetet nem választottam munkának, és nem is fogom. Magamhoz mérten hobbi kategóriában is nagy sikereket érek el idáig alkotásaimmal, és mellette elsőéves biomérnök hallgató vagyok a Műszaki Egyetemen. Várom, hogy ez a sok sínpálya majd egyszer valahol összeérjen, és kevés legyen a váltó!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában