újra megtekintheti a közönség

2019.09.15. 16:00

„Perelj, uram!” színpadon és kávézóban

A közönség ismét láthatja a megyei vonatkozású, előző évadban sikerrel bemutatott Perelj, uram! című előadást.

Bokros Judit

Szikszai Jánost (Gáspár Sándor) és Manszbarth Antalt (Imre Krisztián) itt már kocsin viszik Nagyigmánd felé. Az előadás fontos szereplője még a jegyzőt alakító Kricsár Kamill és a cigány lányt játszó Kerkay Rita

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Mondhatni, színháztörténeti pil­lanatnak számított, amikor 2018. október 6-án az aradi vértanúk emléke előtt is tisztelegve bemutatták a fehérvári Sobor Antal író kisregényének a szintén fehérvári Román Károly irodalmár által színpadra alkalmazott változatát. A Perelj, uram! című darabot Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója rendezte.

A drámai és igaz történet 1849-be viszi vissza a nézőt, aki két csákberényi mártír pap tragikus sorsát követheti nyomon. Az előadás főszereplői Gáspár Sándor (Szikszai János református lelkipásztor) és Imre Krisztián (Manszbarth Antal római katolikus plébános) voltak. Sobor Antal és Román Károly sajnos már nem érhette meg a bemutatót, ám a közönség sokat gazdagodott a darab által.

Az előadás kapcsán szeptember 19-én, csütörtökön 17 órakor beszélgetést szerveznek a Vörösmarty Irodalmi Szalonban, vagyis a színház kávézójában. A vendégek P. Maklári Éva költő, Bobory Zoltán költő, a Vörösmarty Társaság elnöke, Szikora János rendező, igazgató és Gáspár Sándor színművész lesznek. A házigazda Bakonyi István irodalomtörténész.

Két nappal ezután, szeptember 21-én 19 órától pedig a közönség újra megtekintheti az előadást a színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában