Absztrakt fuvallatok

2019.08.10. 14:30

Megnyílt Miklós János keramikusművész, szobrász Fuvallatok című kiállítása

A természet ihlette absztrakt kerámiafestmények színes harmóniája leng körül bennünket. Finom fuvallatok. Létünk törékeny, és fantáziánk határtalan.

V. Varga József

Úgy az igazi, ha átadjuk magunkat Miklós János keramikusművész új tárlatának

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Miklós János keramikusművész, szobrász Fuvallatok című kiállítását péntek este nyitották meg A Szabadművelődés Házában. Bevezetőt mondott Majer Tamás újságíró, fuvolán közreműködött Kiss Dorottya, zongorán Fornai Miklós.

A lírai absztrakt érzelemfutamokkal játszik velünk, ahogy a kerámiafestményeket szemléljük. Anyag és szellem találkozik bennük. Miklós János kerámiafestészete gazdag színosztásában és foltrendszerében úttörő: egyaránt meghökkent és elvarázsol. A régi mesteremberek alázatával nyúl már-már ikonikus fali korongjaihoz, de ugyanúgy az absztrakt fuvallatok tovatűnő ábrándjaihoz. Létünk törékeny, és fantáziánk határtalan.

Úgy az igazi, ha átadjuk magunkat Miklós János keramikusművész új tárlatának
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

„A most kiállított kerámiafestmények megalkotásakor János növényi lenyomatokra emlékeztető felületekből indult ki. A műveken tán úrhidai kertjük vonásait, egy-egy termés vagy mag felnagyított részletét látjuk viszont. Meglehet. Az viszont biztos, hogy nekünk, befogadóknak magunkból is hozzá kell tennünk ezekhez az alkotásokhoz, hogy igazán kiteljesedjenek. Át kell adnunk magunkat nekik, hogy viszonozhassák a figyelmet…” – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Miklós János kiállítását Majer Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában