Ropogós és veszélyes: Vörös Janka New Series

2019.08.03. 07:20

Jazz a belvárosban: szombaton lesz a finálé Fehérváron

A Zichy liget három napra jazz-ligetté változott. A varázslat csütörtökön kezdődött, pénteken folytatódott, és kitart még szombaton is. Itt volt Zséda, péntek este a Mörk zárt, szombaton pedig jön Török Ádám és Deseő Csaba is.

V. Varga József , FMH

Vörös Janka és zenésztársai is felléptek pénteken a Zichy-ligetben Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az Alba Regia Feszt, Székesfehérvár nagy múltú jazzfesztiválja három napon át várta, várja a jazz, a soul, a funk szerelmeseit, a zenei csemegék mellett környékbeli borokkal, kézműves sörökkel és minőségi ételekkel egyetemben. A megyeszékhely önkormányzatának támogatásával megvalósult rendezvény koncertjei idén is ingyenesek. Amint Vörös Tamás és Mits Gergely elmondta: a jazz szórakoztatóbb, könnyebben befogadható oldalát mutatták, mutatják be az idei ligeti feszten. Abból a megfontolásból, hogy közelebb hozzák a jazzt és társműfajait az emberekhez (és az embereket vice versa), ezért is választottak olyan előadókat, zenekarokat, akik közérthető, de mellette igényes kulturális szórakozást tudnak nyújtani.

Vörös Janka és zenésztársai is felléptek pénteken a Zichy-ligetben Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az első napon fellépett a Vörös Tamás Projekt, a Halper Hendrix Experiment, a Sahibo és a Fehérvár Big Band – Feat Zséda.

Pénteken este a nagyszínpadon a Vörös Janka New Series nyitott, a ropogós és veszélyes underground jazz (az új album) hihetetlen szenvedéllyel szólt. Randevút adott tegnap még a nagyérdeműnek a szintén fehérvári kötődésű Mörk (nagyszínpad), valamint a kisszínpadon a Das.Trio, továbbá az Éva Muck Trio Feat.Muck Ferenc formáció.

A szombati finálé első fellépője 17 óra 30-kor a Cymbal Rush (multi-dimensional jazz-hop chill) lesz, majd 19 órától a Bin-Jip (electronic, trip hop, nu-jazz) jön. A Török Ádám nevével fémjelzett Mini Acoustic World este fél kilenctől Bartók on Rockot ígér, 22 órától pedig az idén 80 esztendős legendás jazzhegedűs, Deseő Csaba bűvöli el közönségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában