bemutatkozik két fiatal művész

2019.07.06. 07:25

Kiállítás: Összjáték, testről és lélekről

Két képzőművész, Szabó Nóra és Üveges Mónika mutatja be műveit az Öreghegyi Közösségi Ház kiállításán, Összjáték címmel.

Bokros Judit

A műveket szemlélve mindenki megfogalmazhatja magában saját értelmezését Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az emberi test, az ahhoz, illetve a környezethez, a természethez való viszony, s a belső világunkhoz való kapcsolódás a témái a két alkotó egymásra hangolt munkáinak. Szabó Nóra és Üveges Mónika a Képzőművészeti Egyetem festő szakán végeztek, barátságuk is onnan ered, a fehérvári pedig az első közös kiállításuk. A péntek délutáni megnyitón Östör Annamária önkormányzati képviselő köszöntőjében kifejezte, milyen öröm, hogy lehetőséget adnak két fiatalnak a megmutatkozásra.

A műveket szemlélve mindenki megfogalmazhatja magában saját értelmezését
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A tárlatot Szerdahelyi Orsolya művészettörténész ajánlotta a közönség figyelmébe, rámutatva: testünk létezése általában magától értetődő számunkra, s csak akkor értékelődik föl szerepe, amikor esetleg valami baj történik vele. A tárlat lehetőséget kínál arra, hogy jobban átgondoljuk a testünkhöz való viszonyt is, mert a művek előhívhatják a néző saját emlékeit, tapasztalatait.

A kiállítás augusztus 2-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában