Te is igazi könyvmoly vagy?

2019.06.04. 07:15

Szenzációs Könyvtéri programokat tartottak Dunaújvárosban

A könyvtárosok, akik kitalálták a Könyvtér eszméjét, amolyan hangulatcsinálónak szánták a közelgő könyvhét elé, amolyan ízelítőnek. Ez a főtéren zajlott Könyvtér azonban már messze több volt, mint egyszerű hangulatcsináló, felvezető rendezvény: ez már önálló esemény volt a javából!

Pekarek János

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Yulia Grigoryeva

Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester beszédében hangsúlyozta, a könyv az ember barátja, tanítója, nevelője, előremozdítja az emberek közötti kommunikációt, a megértést. Hangsúlyozta, ez még akkor is így van, ha a mai világban a könyvolvasás sajnos, úgy tűnik, már a múlté, hiszen sokaknál felváltotta ezt az okostelefon használata, pedig az cseppet sem pótolja mindazt, amit a könyv ad.

Ám a téren járva kicsit megnyugodhattunk: az okostelefon mintha a szokottnál ritkábban került volna elő a zsebekből. A könyvek okozta áhítat mellett a program is kiválónak bizonyult: a játszóház, vetélkedők gondoskodtak a szórakozásról, a meseszínpad tanulságokat is kínált, mindezt pedig koncertek koronázták meg.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában