Hangverseny

2019.06.21. 16:00

Harmonia Albensis: gyönyörű muzsika, neves művészek Székesfehérvár templomaiban

Júliusban csütörtökönként ismét gyönyörű muzsika csendül fel Székesfehérvár templomaiban

ÖKK, FMH

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A négy alkalomból álló nyári hangversenysorozat keretében olyan neves művészekkel találkozhatunk, mint Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, a Savaria Barokk Zenekar és vezetőjük, Németh Pál Liszt-díjas karnagy, Selmeczi György Kossuth-díjas zeneszerző, továbbá Megyesi Schwartz Lúcia és Tóka Ágoston. A sorozat különlegességét egy ősbemutató adja, mely a hagyományoktól eltérően a szabad ég alatt, a Bazilika előtti téren – II. János Pál pápa tér – zajlik majd a Vörösmarty Színházból is ismert művészek közreműködésével. A nyitó hangverseny Esti imádság címmel július 4-én indul a Ciszterci templomban – adta hírül az önkormányzati kommunikációs központ.

Brájer Éva alpolgármester megköszönte a sajtótájékoztatón megjelent vendégművészeknek, hogy elfogadták a meghívást – Székesfehérvár régi, nagy hagyományokkal rendelkező, eredetileg templomi koncertsorozatára.

Fehérvár érdeme és jelentős kulturális értéke a Harmonia Albensis, amelyet közel két évtizede a művészek generálnak, de a közönség tart életben, fogalmazta meg ifj. Major István, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatója. Az emberi élet két fontos kapaszkodója, a művészetek és a hit találkoznak a komolyzenei rendezvénysorozatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában