festői környezet

2019.06.30. 17:19

Alkotás és kapcsolatépítés az iszkai nemzetközi művésztelepen

A tizedik nemzetközi művésztelep záró kiállítását tartották szombaton az Amadé-Bajzáth-Pappenheim-kastélyban.

Bokros Judit

Az Amadé-Bajzáth-Pappenheim-kastélyban a telep zárásaként mutatták be egy délután erejéig az elkészült műveket Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

A finn galériatulajdonos és művészetpártoló, Ari Kupsus nyaranta az iszkai kastélyba helyezi át székhelyét Budapestről, és a festői környezetben szervez művésztelepet, különböző programokat.

Az Amadé-Bajzáth-Pappenheim-kastélyban a telep zárásaként mutatták be egy délután erejéig az elkészült műveket
Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

Idén már tizedszer fogadott külföldi és magyar alkotókat az önkormányzat támogatásával. Aritól megtudtuk: ezúttal nyolc festőművész érkezett Kanadából, Finnországból és hazánkból. Itt volt például a tehetséges, Németországból visszatért Viola Boros, valamint a kanadai Lisa Wolfin is. A művészek tíz napon át alkottak, az iszkai táj, a társaság által megihletve, s közben kirándultak, valamint koncerten és irodalmi esten vettek részt.

Ari Kupsus úgy érzi: idén különösen jól összejött a társaság, barátságok szövődtek, és kapcsolatépítés szempontjából is gyümölcsöző volt a művésztelep. Van művész, akit már meghívtak kiállítani, Lisa Wolfinnak köszönhetően pedig elképzelhető egy jövőbeni együttműködés Iszkaszentgyörgy és Vancouver között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában