tárlatmegnyitó

2019.05.06. 16:00

Festmények és anyák napi versek, prózák Móron

Ismét új tárlatot nyitott a város határain messze túlnyúló MIKSZ egyesület. A festmények között anyák napi hangulat uralkodott.

Palocsai Jenő

Pocsai Julianna festményeivel ismerkedhetett meg a közönség Fotó: AR

Május első vasárnapja kötelez mindenkit, hogy köszöntse az édesanyját, nagymamáit, ha olyan szerencsés, hogy megteheti.

A Móri Írók és Képzőművészek Szövetsége Egyesület családias közönség. Szombaton irodalmi szemezgetéssel ünnepelték ezt a fontos napot Anyám ölelése címmel. Az egyesület vezetője, Abonyi Ria úgy fogalmazott, hogy az anyák világának csodás, szívszorító és derűs pillanatait idézték fel versben és prózában.

Pocsai Julianna festményeivel ismerkedhetett meg a közönség
Fotó: AR

Kozma Zsuzsanna és a Lepsényi család tagjai olvasták fel a műveket, míg a hangulatot Abonyi Ferenc zenével fűszerezte.

Az estébe nyúló beszélgetést egy kiállításmegnyitó előzte meg, melyen Pocsai Julianna festményeivel ismerkedhetett meg a közönség a református Szolgáló Szeretet Házában. A festőművészt Fekete Anna és a legidősebb festő, Lencsés R. Julianna (84) verssel köszöntötte, majd mindenki elmerülhetett az alkotó álmaiban és az elkapott pillanatok varázsában.

Az állandó kiállítóhelyszínül szolgáló teremben egyébként sosem üresek a falak, csak akkor kerülnek le a műalkotások, ha új galéria nyílik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában