útmutatást is adnak

2019.04.09. 07:10

Énekszóval versengő ifjúság – Kórusverseny lesz Fehérváron

Minősítésért versenghetnek a Fejér megyei iskolai kórusok Székesfehérváron.

Szanyi-Nagy Judit

Fotó: NAGY NORBERT

Az idei tavasz sem múlhat el énekszó nélkül: az Éneklő Ifjúság hangversenyt április 13-án és 16-án rendezi meg a Fejér Megyei Művelődési Központ – Művészetek Háza szervezőcsapata. Az első alkalmon – a Fejér Megyei Diáknapok keretein belül – a középiskolás kórusok mutatkozhatnak be, ezt követően, néhány nap múlva, az általános iskolás énekespalánták dalolhatnak a Malom utcai táncházban. A részvétel feltétele az előzetes regisztráció – derül ki a sajtóközleményből.

A jelentkezők a KÓTA, vagyis a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége által kiadott minősítéseket érhetik el: a program végén arany, ezüst vagy bronz minősítő oklevelet kaphatnak. Mindemellett a szakmai zsűri útmutatást is ad a karnagyoknak, akik a megyei, országos vagy nemzetközi versenyeken élesben is kipróbálhatják kórusaikkal a konzultáción elhangzott, megbeszélt javaslatokat. Április 13-án Fazekas Ágnes karnagy, kutatótanár (Budapest), Rostetterné Nagy Rita tanár, karnagy (Veszprém) és Katona Tibor karnagy, tanár (Győr) értékeli a középiskolásokat. Április 16-án Hartyányi Judit karnagy, a székesfehérvári Zenei Nevelésért Alapítvány kuratóriumi elnöke, a KÓTA elnökségi tagja, valamint Rostetterné Nagy Rita és Katona Tibor figyeli az általános iskolások minden egyes rezdülését.

Vezető képünk archív illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában