mindenki arany minősítéssel távozott

2019.04.16. 17:18

Énekelt és minősült az ifjúság Fehérváron

Két időpontban, külön rendezték az Éneklő Ifjúság Hangversenyt a középiskolás és az általános iskolás korosztálynak.

Bokros Judit

Míg a középiskolás kórusok szombaton, a megyei diáknapok keretében minősülhettek, addig az általános iskolásokat kedden, a Táncházban értékelte a zsűri.

Előbbi versenyen öt kórus (Ciszterci Vegyeskar, Ciszterci Leánykar, Centrum Kórus, Teleki Blanka Gimnázium Fiúkara, Telek Blanka Gimnázium Vegyeskara) lépett föl, s mindenki arany minősítéssel távozott. A telekiseket aranydiplomával is jutalmazták, a fiúkar elnyerte továbbá az Év kórusa díjat. Vezetőjük, Auth Ágnes külön karnagyi elismerő oklevelet vehetett át, kiemelkedő tevékenységéért.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Kedden, a Táncházban négy általános iskolai kórus énekelt a háromtagú zsűri előtt. A Kossuth Lajos Általános Iskola „Kicsinyek” kórusa, a Kossuth Lajos Általános Iskola Felsős Énekkara, a Teleki Blanka Gimnázium Egynemű Kara és az István Király Gyermekkórus is arany minősítést kapott. Aranydiplomás lett a Teleki Egynemű Kara, az István Király Gyermekkórus pedig kiérdemelte az Év kórusa díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában