A Vörösmarty Társaságnál zajlott a megyei költők versengése

2019.04.11. 07:07

Bobory Zoltán lett a Vajda-díjas

Szerdán, a költészet napjának előestéjén ismét összegyűltek a Vajda János-díjra áhítozó költők a megyéből.

Bokros Judit

A több kötetes költő, előadóművész, Bobory Zoltán nyert

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Hetedszer hirdetett versengést a 2013-ban megalapított Vajda János-díjért a Vörösmarty Társaság, valamint a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület. A cél a Fejér megyében élő, itt alkotó költők elismerése, méghozzá közönségszavazatok által, az április 11-i magyar költészet napja alkalmából. A társaság Kossuth utcai termében a Gárdonyi igazgatója, Iszkádi Erika köszöntötte a megjelent lírikusokat, kísérőiket és az érdeklődő közönséget. Ezután kiderült, hogy öten jelentkeztek a nemes versengésre, majd következett a sorszámok kihúzása. Minden költő egy saját verset adhatott elő, a sort Bartal Klára kezdte (ő korábban, három éve már nyert Vajda-díjat). Őt Pálfalvi András, Gál Csaba, Sztrojkó Márk, végül Bobory Zoltán követte.

A több kötetes költő, előadóművész Bobory Zoltán nyert
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A verseny menete a korábbi rend szerint alakult: a közönség a művek elhangzása után szavazott, s a legtöbb három voksot kapott jelölt került a második fordulóba. Ezután hamarosan ismét elhangzottak a saját költemények, majd a hallgatóság újra szavazott.

Közben a háromtagú zsűri is értékelt, így a Vajda-díjasról végül az ő voksaik és a közönség ítélete együttesen döntött. A győztes Bobory Zoltán Jósika Miklós-díjas költő lett, aki Bőzsöny Ferenc hangját hallva odaátról című versével győzte meg a jelenlévőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában