pályázat

2019.03.31. 07:10

Megújuló zenei nevelés a Maroshegyi Óvodában is

16 másik hazai intézmény mellett vett részt a Zeneakadémia meghívására egy olyan pályázatban a Maroshegyi Óvoda, amelynek célja az óvodai zenei nevelés megújítása volt. A módszertani újdonságokat péntek dél-előtt mutatták be a Rádió úton.

Borsányi Bea

Egy párperces mikrocsoportos zenei foglalkozást is bemutattak a maroshegyi ovisok

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fehérvárról, Fejér megyéből és az ország más megyéiből, sőt a határon túlról – pontosan a pozsonypüspöki óvodából, akikkel a maroshegyiek testvérintézményi kapcsolatokat ápolnak – is érkeztek óvodapedagógusok, hogy megnézzék az új programot, meghallgassák a fehérvári óvoda tapasztalatait.

Egy párperces mikrocsoportos zenei foglalkozást is bemutattak a maroshegyi
ovisok
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

„Az eddigi zenei nevelésben az úgynevezett frontális módszert alkalmaztuk, azaz egy teljes csoport számára tanítottak az óvónők dalos játékokat a ritmusérzék és részképesség-fejlesztés céljából. A most bemutatott új módszer szerint a fejlesztés külön erre a célra kialakított helyen, 5-6 fős mikrocsoportokban zajlik, teljesen elkülönülve a dalos játékok tanításától, így az óvodapedagógusok sokkal jobban tudnak figyelni a gyerekekre. A kis csoportok előnye az is, hogy a foglalkozások a gyerekek számára is érdekesebbé, izgalmasabbá váltak, hiszen többször kerül rájuk sor például egy dalos játék esetében” – mondta el a konferencián Békésiné Kimiti Ágnes igazgató. A konferencián a projekt szakmai koordinátorának előadása mellett élőben, illetve az óvodában rögzített videókon is bemutatták a gyakorlatot az érdeklődő óvónőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában