hatfős alakulat jutott be

2019.02.23. 07:45

Városismereti verseny döntőjét tartották a Városházában

Tucatnál több középiskolás csapat részvételével tartották meg pénteken a Siklósi Gyula Városismereti Verseny elődöntőjét.

B. Kiss László

Április elsején rendezik majd a döntőt

Fotó: ÖKK

Siklósi Gyula régészprofeszszorról, a középkori Székesfehérvár egyik legjobb ismerőjéről nevezték el azt a városismereti versenyt, amelyet az idén hirdetett meg először az önkormányzat programszervező kft.-je.

A vetélkedőre benevezett csapatok közül tizenhét, egyenként hatfős alakulat jutott be a pénteki elődöntőbe. A csapatok a városháza dísztermében gyülekeztek, itt kapták meg az eligazítást a rájuk váró feladatokról. Köszöntötte őket Cser-Palkovics András polgármester, és az indításnál jelen volt Mészáros Attila alpolgármester is.

Április elsején rendezik majd a döntőt
Fotó: ÖKK

A körülbelül kétórás verseny alatt kilenc belvárosi helyszínt kellett végigjárniuk a diákoknak, és megoldani az azokkal kapcsolatos feladatokat. A versenyzőknek sokat segített, hogy előzetesen valamennyien megnézték azokat a kisfilmeket, amelyeket a helyszínekkel kapcsolatban forgattak a szervezők.

Nehezítette a dolgot, hogy a csapatoknak egy tízperces kisfilmet is kell készíteniük az elődöntőről, a megvágott videót hétfőn délig tölthetik föl. Az, hogy kik jutnak tovább az elődöntőből, várhatóan szerdán derül ki, a döntőt pedig április elsején rendezik a színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában