Wass Albert Maraton

2019.02.12. 09:00

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház is csatlakozik a szépirodalmi ünnephez

A Wass Albert Maraton a világ magyarságát összekötő szépirodalmi ünnep, melyet 12. alkalommal rendeznek meg a Kárpát-medencében és a tengerentúlon.

FMH

Wass Albert portréja

Forrás: wikimedia.com

Fotó: Simon M. Veronika

Székesfehérváron a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház ismét saját szervezésű programokkal kapcsolódik a kezdeményezéshez. Az ünnepélyes megnyitó február 22-én 18 órakor koszorúzással kezdődik az intézmény udvarán. 18.30 órakor a József Attila-díjas irodalmár, Bakonyi István megemlékezésével folytatódik a program, majd ismét lesz esti mese Wass Alberttel, sárkeresztúri diákok közreműködésével. Ezt követően kezdődik a maratoni felolvasás az író műveiből.

Február 23-án, szombaton folytatódik a rendezvény. 9 órától Balajthy Ferenc költő rendhagyó irodalomórát tart a II. Rákóczi Ferenc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulóinak. A programot február 23-án, szombaton 18 órakor ünnepi műsorral zárják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában