Kalányos Tamás vezetett tréninget a fiataloknak

2019.01.24. 14:30

Sissi életét viszi színpadra a baracskai dráma klub

Baracskai Dráma Klub már készül az idei új darabokra. Szezonnyitó foglalkozást is tartottak.

Bokros Judit

A fiatalok Kalányos Tamás tréningjén

Fotó: a dráma klub

A főleg helyi fiatalokat tömörítő, a faluházban működő színjátszó csoport tavaly ünnepelte fennállásának ötödik évfordulóját. Akkor az egyik legnagyobb vállalkozásuk az 1956-os mártír, Tóth Ilona tragikus sorsát feldolgozó zenés elő-adás volt. Felújították azonban a Légy jó mindhalálig című korábbi produkciójukat is.

Az idén újabb feladatokat tűztek ki maguk elé. Amint azt a klub vezetőjétől, Kupi Gábortól megtudtuk: nemrég megvolt a szezonnyitó próbájuk, amelyen a Fejér megyei származású Kalányos Tamás rendező tartott tréninget a csoportnak. Gábor az egyik baracskai falunapon ismerkedett meg Tamással, aki színházi szakember és a megyében több nagyobb produkciót hozott össze ifjúsági színjátszó társulatokkal.

Az ünnepeket követően mint tréner és pedagógus vezetett foglalkozást a csapatnak, elősegítve a fiatalok ráhangolódását a 2019-es évre. A képzés során testtudat- és testkontroll-fejlesztő, érzelmi átlényegülést segítő, koncentrációt, vokális készségeket fejlesztő gyakorlatokat végeztek.

A fiatalok Kalányos Tamás tréningjén
Fotó: a dráma klub

A klub 2019-ben újabb zenés darabra készül, amely Erzsébet királyné, Sissi életéről szól. A bemutatót nyár végére tervezik. Prózai darab lesz egy vidám középkori komédia, és szeretnék megszervezni közösen a baracskai szüreti mulatságot és bált. Év végén, karácsonykor pedig egy klasszikus mű, a Diótörő feldolgozásával kívánják megörvendeztetni a helyi közösséget – tájékoztatott Kupi Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában