minősítő versenyre készülnek

2019.01.21. 18:00

A Darázsderék Nyugdíjas Táncegyesület életszeretete példa másoknak is

A Darázsderék Nyugdíjas Táncegyesület tavaly ünnepelte 10. születésnapját, idén is tele van tervekkel a táncos lábú, jó kedélyű társaság.

Gajdó Ágnes

Ez éppen a vonatos koreográfia. Sok vidám perc együtt

Fotó: Gajdó Ágnes / Fejér Megyei Hírlap

Az egyesület elnökét, Király Antalnét arra kértük, értékelje az elmúlt évtizedet, s szóljon jövőbeli terveikről.

– Több táncot tanultunk meg az elmúlt években, például matróz-, country-, mezőföldi, apácashow-, pingvin-, boszorkány-, fekete-fehér és vonatos táncokat. A koreográfiát én álmodom meg, lerajzolom, majd megmutatom a lányoknak. Közösen megvitatjuk, s ha valami nem tetszik, másként járjuk. Egyedi stílusunk sokaknak tetszik, nem véletlen, hogy rengeteg helyen felléptünk már, és sokfelé utaztunk az országban.

Melyek a legemlékezetesebb fellépéseik?

– Rendszeresen benevezünk a Székesfehérváron megrendezett KOR-TÁRS nyugdíjas Ki mit tud?-ra. Tavaly különdíjat kaptunk, de néhány éve meghívtak a gálára is. Részt veszünk országos táncfesztiválokon, s ott is sikerünk van, a közönség szereti a humoros táncainkat. Számos oklevelet, emléklapot, kiváló minősítést szereztünk, legtöbbször a zsűri is értékeli változatos koreográfiáinkat. Szerepeltünk a televízióban is, az M1 csatorna Életkor című műsorában. Tavaly többek között Martonvásáron, Pusztaszabolcson, Enyingen, Iváncsán és Tácon jártunk. Most Beloianniszba készülünk, július elején pedig majd Gyulán szerepelünk szenior minősítő versenyen.

Ez éppen a vonatos koreográfia. Sok vidám perc együtt
Fotó: Gajdó Ágnes / Fejér Megyei Hírlap

– Hányan táncolnak a csoportban?

– Jelenleg nyolcan. Nagyon összetartó társaság a miénk, régóta ismerjük egymást. Szeretünk együtt bolondozni, kiszakadni a mindennapok nyűgei alól. Amikor táncolunk, elfeledjük a gondokat, bajokat.

– Milyen tervekkel kezdik az új esztendőt?

– Továbbra is utazunk, s megyünk, ahova meghívnak. Nagyon sok nyugdíjasklubbal állunk kapcsolatban, s szívesen veszünk részt más települések falunapjain, idősek napi rendezvényein. Itthon, ha a társ-civilszervezetek meghívnak, ugyancsak fellépünk. Évente két rendezvényt tartunk, amelyeken bemutatjuk az újabb koreográfiákat. Célunk, hogy amíg bírjuk, csináljuk – nemcsak a magunk, hanem a közönség örömére is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában