Mr. Scrooge a színpadon és a nézőtéren is

2019.01.25. 07:45

A budapesti Nemzeti Színház nagyszínpadán lép közönség elé az Ágota Színtársulat

A IV. Pajtaszínház Programban vesz részt a kistelepülés frissen megalakult csoportja.

Majer Tamás

Kozáry Ferenc figyelmeztette övéit a csütörtöki próbán is: a színház a játszók számára militáns hely, legyenek bátrak a Nemzetiben!

Fotó: NAGY NORBERT

Ahogy azt december 24-i számunkban megírtuk, amatőr színtársulattal gyarapodott Sárszentágota. A Nemzeti Művelődési Intézet Magyar Teátrumi Társasággal közös Pajtaszínház Programjának az idei már a negyedik évada. Harmadjára vesz benne részt Fejér megye. Ahogy két éve Kincsesbányán, egy éve Magyaralmáson, ezúttal is Kozáry Ferenc, a Vörösmarty Színház színművésze a mentora az újonnan létrejött társulatnak. Ő rendezte meg Dickens Karácsonyi ének című regényének Mócsáné Nagy Ágnes-féle verzióját Ágotán. A premier december 23-án volt: zsúfolt ház, nagy siker.

Ahogy az már szokás, idén is a fővárosi Nemzeti Színházban gyűlnek össze az új, amatőr társulatok. A kétnapos Pajtaszínházi Szemle első napján, azaz szombaton debütál Budapesten az Ágota Színtársulat, fél négytől játszanak.

Kozáry Ferenc figyelmeztette övéit a csütörtöki próbán is: a színház a játszók számára militáns hely, legyenek bátrak a Nemzetiben!

A csütörtöki próbán a főszereplő Ebenezer Scrooge-ot játszó Siák Gáborral csevegtünk. Elmondta, bár nem tartja magát ideges típusnak, most még van benne kicsi félsz a szombati megmérettetés előtt. Érdekesség, hogy a Vörösmarty Színházban jelenleg is repertoáron lévő Isten pénze című musicalben (amely darab alapja szintén Dickens Karácsonyi éneke), Kozáry Ferenc testesíti meg Mr. Scrooge-ot. Gábor úgy fogalmazott, életre szóló élmény volt Kozáry Ferencet látnia ebben az előadásban azután, hogy előtte a színész segítette őt szerepe megformálásában. Kozáry a próbán nem köntörfalazott, arról beszélt a csapatnak, hogy a színház katonás hely: vagyis precíznek és bátornak kell lenniük.

Ők képviselik Fejért a fővárosban: Siák Gábor, Nagy János, Siák Gáborné, Szegvári Ágota, Barabás Zoltán, Sereg-Fodor Ilona, Kiss Ramóna, Kulifayné Raubach Hajnalka, Baranyákné Sashalmi Eszter, Gőbölös Lajosné, Barabás Szonja, Nagy Míra, Kulifay Mirella Kata, citerán közreműködik: Baranyák Eszter.

Kéz és lábtörést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában