A fogyatékkal élők nemzetközi napján

2018.12.04. 09:30

Tárlattal zárta idei évét a Frim Jakab Képességfejlesztő Otthon

Hétfőn 16 órakor a Vörösmarty Mihály Könyvtár Helyismereti és digitalizálási csoportjának helyiségében Deák Lajosné önkormányzati képviselő nyitotta meg a Frim Jakab Képességfejlesztő Otthon kiállítását. Műsorral az otthon fiataljai készültek.

Sági Zoltán

Értéket hoztak létre a fiatalok

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

– Ha a gyerek hazamegy az iskolából, és megkérdezik tőle, hogy mi történt aznap, az átlagos válasz az, hogy semmi. Ilyenkor egy évben egyszer azonban megmutatjuk, hogy de igen, valami! – foglalta össze lapunknak Hraskáné Halász Tünde, az otthon munkatársa tömören, miért tartja ő személy szerint is annyira fontosnak, hogy a Frim Jakab növendékei évről évre kiállításon mutatkozzanak be. Ilyenkor a szülők képet kaphatnak róla, milyen értékeket képesek létrehozni fogyatékkal élő gyermekeik.

Olyan alkotások láthatók, melyek értéke igazán felbecsülhetetlen

– Mondhatnám azt is: kicsit részünk van ebben a tárlatban, hiszen egyes alkotásokban a tőlünk kölcsönzött praktikus magazinok ötletei tárgyiasultak – mondta Buriánné Tarró Edit könyvtárigazgató köszöntőjében, aki hozzátette, a gyerekek mindig szívesen látott munkáinak a VMK nemcsak az Oskola utcában, de más városi tagintézményében is adott már otthont korábban.

Értéket hoztak létre a fiatalok
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

– Nagyon jó egy nagy családba tartozni, egy nagy család hasznos részének lenni – fogalmazott megnyitójában Deák Lajosné, aki kiemelte: a tárlat olyan alkotásokat mutat be, amelyek értéke felbecsülhetetlen, hiszen szeretettel hozták létre őket. A képviselő elmondta még: az intézmény pedagógusai kiemelkedő oktatói, nevelői munkát végeznek, a gyermekek segítő jelenléte pedig üde színfolt a város életében.

Az otthon fiataljai közül Kiss Ákos egy Dsida-verset szavalt el meghökkentően természetes kifejezőerővel, három társa pedig citerakísérettel adott elő népdalokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában