Betlehemi csillagunk

2018.12.06. 07:20

Színes és változatos anyag gyűlt össze Sárbogárdon

A Betlehemi csillagunk című kiállítást az idén 10. alkalommal rendezi meg a városban a Sárbogárdi Múzeum Egyesület. A helyi alkotók kézműves munkái karácsonyig lesznek láthatók a művelődési központban.

V. Varga József

A legifjabb alkotók is ajándékkal távoztak

Fotó: Gál Sándor

Színes és változatos anyag gyűlt össze – mondta el lapunknak a kiállítást megnyitó Viasz Zoltán, a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület elnöke.

Amint megtudtuk: több mint negyven alkotó vagy alkotócsoport mutatkozik be a hetekben, sokféle technikát és alapanyagot felfedezhetünk, melyek mindegyike legkedvesebb ünnepünkhöz, karácsonyhoz, illetve az azt megelőző adventi időszakhoz kötődik. Az alkotók bátran nyúltak a legváltozatosabb alapanyagokhoz, kezdve a legótól egészen a sásig.

A legifjabb alkotók is ajándékkal távoztak
Fotó: Gál Sándor

– Tárgyalkotó népművészként külön örülök a mézeskalács, valamint a természetes anyagok megjelenésének – hangsúlyozta Viasz Zoltán. – Persze jelen vannak az újabb trendek is, például Rudolf, a rénszarvas személyében; ezekben a munkákban az ötletességet, az alkotókedvet szeretjük és becsüljük. Jó látni, hogy a spiritualitás, a lelkiség is jelen van a tárlaton, gondolok itt a betlehemi jelenetekre, vagy a bibliai igeversre.

A tárlatmegnyitón köszöntőt mondott Sükösd Tamás polgármester és Kovácsné Komáromi Edit, a múzeum egyesület képviseletében, műsort adtak az óvodások és az iskolások, majd gazdára találtak az oklevelek és az ajándékok. A jelenlévők megemlékeztek a kezdeményezés ötletgazdájáról, a napokban elhunyt Szabóné Czuczai Katalinról, akinek számos csuhémunkája a Vatikánba is eljutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában