Négynapos kulturális fesztivál

2018.12.05. 10:00

Jön az I. Székesfehérvári Zsidó Napok

A programfüzet logója találó: a sziluett az egykori fehérvári zsinagógát idézi, az egymásba olvadó színes háromszögek pedig az egymásra épülést és egymásba kapcsolódást szimbolizálják.

Szanyi-Nagy Judit

A változó világra nyitott zsidóság képviselője Heisler András elnök is

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

E gondolatok Heisler Andráshoz, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökéhez köthetők, aki a házigazda Cser-Palkovics András polgármester mellett tegnap egy sajtótájékoztatón beszélt az I. Székesfehérvári Zsidó Napokról. A koronázóvárosba a beregszászi zsidó napok ötletéből kiindulva érkezett a rendezvény, lehetővé téve a különböző kultúrák találkozását.

A változó világra nyitott zsidóság képviselője Heisler András elnök is
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

A december 6. és 9. között megrendezendő programsorozat megnyitója csütörtökön 19.30-kor, a Városháza dísztermében kezdődik, a Jávori Ferenc „Fegya” vezette Budapest Klezmer Band koncertjével. Pénteken 16 órától a Várkörút 19. szám alatt zsidó ételkülönlegességeket kóstolhatnak a vendégek, szombaton 11 órakor Mikulás-váró műsorral és hanukai zenés ábécével várják az érdeklődőket a Hiemer-ház báltermében. Ugyanitt 19 órától koncert kezdődik. A vasárnapi zárónapot történelmi séta, Hiemer-házas ünnepi koncert és többek közt a Debrecen Dixieland Jazz Band fellépése is színesíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában