kultúrmorzsa

2018.12.04. 07:15

Akadálymentesített színházi előadások a Vörösmartyban

December 3-án, a fogyatékossággal élő emberek világnapján jelentették be, hogy három előadást is terveznek a jövő évi szezonban a színházban fogyatékkal élő emberek számára.

S. Töttő Rita

Az egész egyesület a színpadra lépett a Vörösmarty Színházban

Fotó: Harza Tamás

A Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány, a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház, illetve a Vörösmarty Színház együttműködésével a 2018-19-es évadban társadalmi érzékenyítés és szemléletformálás céljából akadálymentesített színházi előadásokat szerveznek Székesfehérváron – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján a színházban Mahlerné Köfner Anikó, az alapítvány elnöke, Spányi Antal, megyéspüspök, az esemény fővédnöke, valamint Nagy Attila, a színház ügyvezető igazgatója. A tájékoztató során elhangzott: három előadásos, teljes körűen akadálymentesített bérletes előadássorozattal készülnek, melynek első előadására januárban kerül sor. A Chicago, a Black Comedy és a 80 nap alatt a Föld körül színdarabok élményét adják át a színház színészei az autizmussal, értelmi fogyatékossággal, hallássérüléssel és látássérüléssel élő közönségnek. A mindannyiuk számára akadálymentesített fehérvári színházi előadások megvalósítása példaértékű Magyarországon, amellyel – azon túl, hogy egyenlő esélyű részvételt biztosítanak a fogyatékkal élőknek -, a társadalmi befogadást is előmozdítják.

Vezető képünk archív felvétel, illusztrációként szolgál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában