Saját, megzenésített versek, ismert dalok

2018.11.10. 07:30

Irma és barátai a kicsikért lépnek föl

Első önálló, lírai estje után újabb koncertre készül Horváth Irma. Ezúttal jótékonyt célt is választott magának.

Bokros Judit

Irma (balról a második), valamint zenész és énekes barátai egy jó hangulatú próba közepette

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A székesfehérvári Horváth Irma jó egy éve nagy lépésre szánta el magát: a kisgyermekes Ringató foglalkozások és a felnőtteknek szóló hangfürdők, zenés együttlétek vezetése mellett önálló estet szerkesztett saját, megzenésített verseiből, s a szívéhez közel álló, ismertebb dalok feldolgozásaiból. A június végi koncertre meghívta kísérőnek zenész, énekes barátait: Tóth Hédit, Faragó Pétert, s a produkcióba beszállt még fia, Fejes Gábor is. Az akkor még tét nélküli, amolyan próbának szánt alkalom olyan jól sikerült, Irma annyi pozitív visszajelzést kapott, hogy egy közös beszélgetés után körvonalazódni kezdett a második fellépés gondolata.

Miután meghatározták ennek időpontját, Irma úgy gondolta: legyen ez az est jótékony célú, s mivel ő 2015 óta jár éneklős foglalkozásokat tartani a Fejér Megyei Szent György Kórház koraszülött-újszülött intenzív részlegére, ezért kézenfekvőnek tűnt, hogy a befolyt összeget oda ajánlja föl. Fölkereste a kórházat, az újszülött, csecsemő és gyermekosztály vezetőjét, Szabó Hajnalkát, aki nyitott volt az ötletre.

November 24-én, szombaton 18 órától tehát a koraszülött és a beteg újszülött babáknak gyűjtenek, előre meghatározott cél nélkül. Az est nem belépős, ám aki szeretne, az adományozhat.

Irma (balról a második), valamint zenész és énekes barátai egy jó hangulatú próba közepette
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Irma tehát ismét maga köré gyűjtötte a számára fontos embereket, akikkel hónapok óta közösen készül a koncertre. A korábban említett csapat kiegészült Kóródy Andreával, aki zongorán és énekkel működik közre. Tóth Hédi ismét vokálozik, de egy önálló dallal is szerepel, Faragó Péter gitározik és szintén előad egy saját számot, Fejes Gábor pedig cajon dobon és vokállal száll be a műsorba.

A két nagyobb részre tagolódó est első felében olyan versek hangzanak el fehérvári szerzőktől, megzenésített formában, amelyekkel Irma korábban már foglalkozott. Ezt követően jönnek a saját versek, júniushoz képest újakkal is, a második részben pedig a feldolgozásoké lesz a terep. Olyan számok hangzanak el, mint például a Quimbytől a Most múlik pontosan vagy Rúzsa Magditól a Vigyázz a madárra. Szól majd a gitár, a zongora, a dob, lesznek egyedi megoldások.

A helyszín újra az Öreghegyi Közösségi Ház színházterme – ide várnak minden dalszerető, adakozni vágyó embert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában