A csodát nem kell megfejteni!

2018.11.26. 09:30

Elvarázsolták zenéjükkel a sárbogárdi közönséget

A hangverseny első részében felcsendült Antonín Kraft: C-dúr gordonkaversenye, a második részben pedig Bizet, Mozart, Offenbach, Rossini, Verdi és mások műveiből összeállított operagálát láthatott, hallhatott a nagyérdemű.

V. Varga József

Várdai István és az Alba szimfonikus zenekar

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A Bogárd-Dal Kulturális Egyesület hagyományos őszi hangversenye igazi csodával szolgált a komolyzenét kedvelő és értő, a József Attila Művelődési Központ színháztermét vasárnap este zsúfolásig megtöltő sárbogárdi és környékbeli közönségnek. És tudjuk jól, a csodát nem kell megfejteni! A koncerten fellépett Várdai István Liszt-díjas csellóművész, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Dubóczk y Gergely vezényletével, Zemlényi Eszter (szoprán), Balogh Eszter (alt), Ninh Duc Hoang Long (tenor), Najbauer Lóránt (bariton), a Várpalotai Bányász Kórus (karigazgató Borbás Károly) és a házigazda sárbogárdi Huszics Vendel Kórus (karigazgató Huszics Vendelné).

Kezdésként az Alba szimfonikusok Rossini: A sevillai borbély nyitányát játszották, majd Várdai István és a zenekar a cseh Antonín Kraft: C-dúr gordonkaversenyét mutatta be. A második rész operagálája zajos sikert hozott: az operaáriák és a kettősök magas hőfokon égtek, a kórusok szereplése és a zenekar játéka egyre csak fokozta a zene mindent betöltő áradását. Mozart: Figaro házassága, nyitány; Bizet: Carmen, Habanera; Gounod: Rómeó és Júlia, Rómeó kavatinája; Verdi: Nabucco, Rabszolgák kórusa; Off enbach: Hoffman meséi, Miklós és Giulietta duettje – hogy csak néhány művet említsünk a műsorból.

Várdai István és az Alba szimfonikus zenekar
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A nagyérdemű ismét Sárbogárdon üdvözölhette Várdai Istvánt, a világot bejárt, és több rangos nemzetközi és hazai díjjal kitüntetett csellóművészt, aki az ősztől a bécsi Zeneakadémia cselló tanszékét vezeti. És akiről mindenki tudja bogárdi kötődését, azt, hogy Huszics unoka. A házigazda, hangversenykórus minősítéssel rendelkező Huszics Vendel Kórus karigazgatója pedig a nagymama, Huszicsné Zsike asszony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában